Speurwerk door Roosendaalse wijk Langdonk beloond met koekjesrecept

Wat een goed nieuws: 200 miljoen structureel voor MDT!

[PERSBERICHT]

Jongeren zijn blij: meer geld voor maatschappelijke diensttijd

 

De maatschappelijke diensttijd (MDT)wordt voortgezet en verder uitgebouwd, zo staat in het nieuwe regeerakkoord. Er is 200 miljoen structureel beschikbaar voor de maatschappelijke diensttijd, dit is meer dan een verdubbeling van het huidige geld. Voor een betere, meer gelijke en gezonde wereld voor en vooral door jongeren.

 

Wat geweldig dat in het nieuwe akkoord meer aandacht is voor jongeren en hun mentale gezondheid, weerbaarheid, gezonde levensstijl, gelijke kansen, eenzaamheid, onderwijs en het klimaat! En dat nog meer jongeren hierin zelf het verschil kunnen gaan maken door de opschaling van MDT! Een investering in jonge en toekomstige generaties. Geef jongeren deze kans!

 

Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst. Zeker nu! De oproep aan gemeenten en organisaties is dan ook ‘doe mee met MDT’!

Opgelucht en blij zijn de 60.000 jongeren die op dit moment meedoen aan de maatschappelijke diensttijd. De honderden projecten door heel het land richten zich onder andere op zorg, welzijn, veiligheid, defensie, sport, natuur en klimaat.

 

“Ik ben zo blij dat we hiermee door kunnen gaan, we waren even bang dat er minder budget zou zijn, maar er is juist meer.” vertelt de 23-jarige Kaya van den Dikkenberg. “Het is echt een verstandig besluit van dit kabinet. Juist nu steeds meer jongeren en scholen willen meedoen aan de maatschappelijke diensttijd is het belangrijk dat er geld beschikbaar is om verder te kunnen bouwen. Het is namelijk hard nodig, juist in deze tijd. Ik hoop dan ook dat meer organisaties en gemeentes zich gaan aansluiten en zo de ontwikkelingen van jongeren willen ondersteunen.”

 

Het nieuwe kabinet heeft structureel geld gereserveerd voor de maatschappelijke diensttijd de komende jaren. Dit geld wordt gebruikt voor de verschillende maatschappelijke projecten die niet alleen interessant zijn voor jongeren, maar ook voor de maatschappij. Zo doen ook steeds meer scholen iets met de maatschappelijke diensttijd. Docent geschiedenis Erik-Jan Hakvoort doet actief mee met zijn leerlingen. “MDT kan zoveel betekenen voor de ontwikkeling van leerlingen. Ik raad iedere school aan hiermee aan de slag te gaan. Die ruimte is er nu.”

 

“Het mooie aan de maatschappelijke diensttijd is dat je leert het samen te doen. Samen met jouw omgeving, met je school en met de organisaties om je heen. Het brengt je bij mensen die je normaal niet tegenkomt” legt Kaya uit. “Voor mij is het ook persoonlijk een enorm succes. Vroeger werd ik namelijk veel gepest en nu kijk ik weer vol zelfvertrouwen naar de toekomst. Dat gun ik andere jongeren ook.”

 

De komende periode starten er meer nieuwe projecten. “Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedere jongere interessante MDT-projecten zijn en roep dan ook iedereen op een kijkje te nemen op onze website.” aldus Kaya van den Dikkenberg.

 

[EINDE PERSBERICHT]

#doemeemetmdt #mdt #regeerakkoord #maatschappelijkediensttijd #mdtblijft #mdtgaatdoor

 

 Kaya heeft een geweldig filmpje opgenomen met een oproep richting organisaties en gemeenten om meer te doen met MDT. Een prachtige omroep, die we graag zoveel mogelijk willen laten zien op sociale media. #hupkaya #doemeemetmdt

 

De video is hier te vinden:

 

 

 

BLOG

Buurtgezinnendag

Maandag 13 september was in alle opzichten een zonnige dag. Stichting Buurtgezinnen had in samenwerking met Youth Goals de perfecte dag uitgekozen voor de Buurtgezinnendag in het Vrouwenhof. Ik mocht namens Youth Goals helpen bij deze gezellige middag. Het is speciaal georganiseerd om kwetsbare gezinnen een plezierige dag te bezorgen.

 

Om half vier verzamelden een grote groep enthousiaste vrijwilligers zich om te bespreken wie wat ging doen. Ieder had al snel zijn taak gevonden. Het was duidelijk dat iedereen er zin in had. Al snel kwamen de eerste mensen binnendruppelen. Er waren verschillende activiteiten. Bij de ingang kregen de gezinnen een stempelkaart waar alle activiteiten op te vinden waren. Zo konden de kleintjes geschminkt worden, er was een minidisco en er kon gevoetbald worden in de voetbalkooi. Maar ook de volwassenen werden geëntertaind; zo had onze Youth Goals vrijwilliger Renzo een familiebingo georganiseerd. Aan het eind van de dag verlieten de gezinnen ontspannen en blij het Vrouwenhof en konden de vrijwilligers met een voldaan gevoel naar huis. Al met al kunnen we meer dan tevreden terugkijken op een hele geslaagde dag.

 

Door: Floortje Leijdekkers