Scouting Baden-Powell

Hallo!
Wat leuk dat je overweegt om bij onze scoutinggroep Scouting Baden-Powell je maatschappelijke diensttijd te vervullen. Misschien kies je bewust voor onze groep, maar wellicht wil je eerst wat meer over scouting en onze groep te weten komen voordat je definitief je keuze maakt.

Wat is Scouting? (www.scouting.nl/over-scouting/wat-is-scouting)
Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving. Scouting draagt graag bij aan een betere wereld.
Even wat feiten.
• Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden.
• Wereldwijd zijn ruim 50 miljoen meiden en jongens lid van Scouting.
• Er zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland.
• In 90% van alle gemeenten zijn één of meer Scoutinggroepen actief.
• 75% van de vrijwilligers is jonger dan 25 jaar en zij besteden gemiddeld 8 uur per week aan Scouting.
• 25% van de Scoutingvrijwilligers is ook vrijwilliger bij een andere organisatie.
• Scouting heeft ruim 20 Scouting Label- en kampeerterreinen voor scouts en niet-scouts op de mooiste plekjes van Nederland.
• Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Binnen onze groep hebben we verschillende speltakken, kinderen van 5 t/m 18 zijn als jeugdlid bij ons welkom. Vanaf 18 jaar kun je bij ons staf worden bij de diverse speltakken.
Al onze speltakken draaien op zaterdag. In de ochtend draaien de gidsen, de welpenmeisjes en de Pandits en ’s-middags wordt er gedraaid voor de, verkenners, bevers, welpen Jongens en de explorers. Meer informatie vind je op www.scoutingbaden-powell.nl

Wat kun je doen tijdens je stage als je kiest voor Scouting Baden-Powell?
– Natuurlijk kun je met gave ideeën terecht bij één van onze speltakken om mee te draaien en zo je eigen programma te draaien.
– Heb jij affiniteit met mensen met een beperking en wil je hier iets in betekenen dan is er bij SBP een doelgroep , de Pandits
– We hebben een mooi eigen terrein met een mooi gebouw, wellicht heb jij ideeën en kun je ons klusteam ondersteunen of voorzien van jouw ‘out-of-the-box’ plannen.
– Misschien ben jij iemand die onze website onder handen kan nemen?
– Als vrijwilligersorganisatie, is er altijd behoefte aan financiële ondersteuning, zie jij kans om ons te helpen bij het werven van donateurs?
– Zoek je voor je project faciliteiten, een terrein, gebouw en/of materiaal laat het ons weten.
– En nog zoveel meer waar wij even niet aan gedacht hebben, we staan open voor iedereen die enthousiast, betrokken en er zin in heeft.

Kom maar op en laat je uitdagen!
Natuurlijk ben je van harte welkom om bij ons te komen kijken of om eens mee te draaien. Weet je het nog niet zeker, of heb je vragen, kom dan op zaterdag eens langs op ons HK, Kalverstraat 1, 4707 PC Roosendaal. Natuurlijk kun je altijd een mailtje sturen naar secretaris@sbp.email.

Wij zijn benieuwd en kijken ernaar uit, tot snel!

Met vriendelijke groet,
Staf en bestuur Scouting Baden-Powell
Kalverstraat 1, 4707 PC Roosendaal